Gražus, mažas ir jaukus Mountford Road House

Gražus, mažas ir jaukus Mountford Road House
Allen and Betty Harper
Autorių Komanda
Allen and Betty Harper
Šeima Su Aukso Rankas
Įvertinimas:
5

"Mountford Road" projektas yra nedidelis, bet dramatiškas įsikišimas į 1950 m. Posto karo namus, kuriuos iš pradžių sukūrė "Bell Brothers". 2011 m. "Shaun Lockyer Architects" architektai Shaun Lockyer (dizaino direktorius), Shane Marsh (projekto architektai), Richard Pain (architektūros technikas) ir Corinne Bolton (interjeras) pertvarkė šį nuostabų 160 kvadratinių metrų plotą iš "New Farm", Brisbane, Australijoje šiuolaikiškas ir šiuolaikiškas išvaizdą.

Namas yra labai grazus ir jaukus, bet turiu pripažinti, kad norėčiau pasirinkti kitą įėjimą. Šis senas stogas ne visai atitinka pastato, kuris yra aukštesnis ir šiuolaikiškas. Žvelgiant iš kito kampo, norėčiau pasakyti, kad toks įėjimas sako daug apie visą namą: tai labai sveikintina, rami, puiki vieta auginti vaiką ar senėti. Namas yra apsuptas aukšto tvoros, kuris suteikia šeimai privatumą, nesvarbu, ar jis yra lauke, nugaroje, ar viduje kasdienėje veikloje.

Daugiau INSPIRATION
  • "The Clayfield House" architektas Shaun Lockyer
  • Išplėstinė ir rekonstruota Shaun Lockyer architektų rezidencija Brisbane
  • "Big Dig House", kurį sudaro "SsD Architects"

Architektai suprato savo idėjas kurdami šiltą vietą, naudodami natūralias medžiagas ir užpildydami daug natūralios šviesos. Tam reikėjo pastatyti aukštesnes sienas ir stoglangį, kuris leistų šviesą, nesvarbu, ar tai ryte, ar vakare. Iš elegantiško gyvenamojo ploto, kuriame yra du patogūs sofos, savininkai gali tiesiogiai patekti į lauko terasą, kur jie gali pusryčiauti ryte arba vakarais.

Visas namas puoštas tomis pačiomis medžiagomis: baltos spalvos tam tikroms sienoms ir luboms bei tos pačios rūšies mediena langams, durims, grindims, kelioms sienoms ir baldams. Rezultatas yra moderni vieta su didelėmis atviromis erdvėmis, kuriose šeima gali praleisti laiką kartu. Virtuvė yra paprasta, bet įrengta šiuolaikiška įranga. Ypatinga vieta yra valgomojo zona, kurioje dviejų aukštų lubos, dideli langai ir dideli stikliniai sieneliai, per kuriuos galime matyti gražią vietinę augmeniją, sukuria pusiausvyrą tarp žmogaus ir gamtos. {Rasti archdaily ir nuotraukas diafragma}.