Eklektiška rezidencija, iškirpta, kad leistų šviesa

Eklektiška rezidencija, iškirpta, kad leistų šviesa
Allen and Betty Harper
Autorių Komanda
Allen and Betty Harper
Šeima Su Aukso Rankas
Įvertinimas:
5

Šventojo Kryžiaus rezidencija yra savotiška struktūra, kuri yra Monrealyje, Kanadoje. Viena vertus, pastatas tinka gana gražiai, apsuptas senų tradicinių namų. Kita vertus, jis taip pat išsiskiria ir geriausiai panaudoja šiuolaikinę nuotaiką.

Tai padarė įmanoma Thomas Balaban Architecte (TBA), ir strategija buvo leisti išorėje ir fasadui likti monochromatine ir bendra struktūra suderinti su kaimyniniais pastatais, neprarandant šiuolaikinio projekto pobūdžio.

Fasadas buvo sukurtas naudojant aliuminio apvalkalą, naudojant natūralią spalvą. Plokšti betoniniai skydai buvo naudojami aplink duris ir langus, ir jie buvo dažyti, kad atitiktų metalą.

Interjeras yra vientisas, su baltais sienais, poliruoto betono grindimis ir šiltu medienos visais atžvilgiais. Siekiant, kad daugiau šviesos, architektai iškirto kelias erdves ir pertvarkė maketą. TBA yra daugiadisciplininė studija, įsteigta 2009 m., Ir jie mano, kad:

Kiekvienas projektas yra tiesioginis jo evoliucijos ir proceso rezultatas, pasiekiamas taikant geriausiai pageidaujamiems rezultatams tinkamus būdus ir metodus.

Ši idėja puikiai parodė šį projektą.

Rezidencija buvo baigta 2014 m., O joje siūloma iš viso 300 kvadratinių metrų gyvenamojo ploto. Gyvenamasis plotas buvo pakrautas aukštyn. Tokiu būdu jie gali pasinaudoti natūralia šviesa ir nuomonėmis.

Namo centre buvo pastatytas lauko vidinis kiemas. Visuose kambariuose yra galimybė patekti į šią centrinę erdvę, kuri užtikrina efektyvią natūralią vėdinimą, tuo pačiu apšviečia žemesnius lygius.

Daugiau INSPIRATION
  • "Eclectic" Madrido rezidencijoje užfiksuotas spalvų, tekstūrų ir šviesos mišinys
  • 5 šiuolaikinės virtuvės salelių idėjos
  • Betoninis fasado gyvenimas su dideliais natūralios šviesos langais

Virtuvė yra pagrindinės atviros socialinės srities dalis ir susideda iš dviejų pagrindinių elementų. Vienas iš jų yra didžiulė sala, kuri, be papildomų sandėliavimo patalpos ir stalviršių, taip pat integruoja įmontuotas kriaukles. Be to, sala taip pat kontrastuoja su šviesos spalvų paletėmis ir leidžia šokolado medžio akcentams sušilti dekoro.

Kitas elementas yra laikymo siena, taip pat yra tos pačios tamsios medienos akcentai. Įtraukdami į virtuvę tik šias dvi savybes, dizaineriai sugebėjo sukurti minimalistinį, šiuolaikišką ir atvirą išvaizdą.

Valgomasis zona yra greta virtuvės, ir jie abu veikia centrinėje kiemo erdvėje, kurioje buvo įrengta lauko poilsio erdvė. Stumdomos durys palengvina perėjimą. Virš virtuvės salono ir valgomojo zonos kabančios trys didelės baltos pakabos lempos, kurios tarp dviejų zonų yra vientisos.

Laiptines, jungiančias du lygius, yra skulptūrinis dizainas, juodos ir tamsios medienos akcentų derinys su baltomis sienomis ir šviesiai pilkos grindys.

Vonios kambariuose yra skirtingos nuotaikos. Juose yra tamsesni, grafiniai tonai ir pasikartojantys modeliai, tačiau jie turi tą patį paprastą ir šiuolaikinį dizainą, kaip ir likusiame namuose. Skaidrus stiklo pertvaros palaiko skysčių išvaizdą ir aštrius kontrastus koordinuoja šias erdves su likusiais kambariais.