Stiklo paviljonas užima sodo vietą, tačiau išsaugo atmintį

Stiklo paviljonas užima sodo vietą, tačiau išsaugo atmintį
Allen and Betty Harper
Autorių Komanda
Allen and Betty Harper
Šeima Su Aukso Rankas
Įvertinimas:
5

"Wirra Willa Pavilion" yra Somersby mieste, Australijoje, ir yra privatus pasitraukimas ir SPA. Tai buvo sukurta Matthew Woodward Architektūros ir sėdi svetainėje, kuri iš pradžių buvo citrusinių vaisių sodas.

Gyvenamoji vieta yra stiklinis paviljonas, apsuptas sultingos augalijos iš visų pusių. Jis buvo suprojektuotas kaip daugiafunkcinė struktūra su lanksčia struktūra. Nuotolinė vietovė leidžia jai likti privatine net ir su stiklo sienomis. Ši funkcija taip pat atskleidžia kraštovaizdį ir įspūdingus vaizdus.

Daugiau INSPIRATION
  • Infomab10 Paviljonas pagal studiją kg
  • Gražus sodo paviljonas, supakuotas į stiklą
  • Modernaus Pod paviljono, kurį studijavo "Studio Nicoletti Associate"

Paviljono skersiniai per pavasario šildomą užtvanką ir, atrodo, plaukioja virš vandens. Iš tiesų vanduo vaidina labai svarbų vaidmenį jo projektavime, ne tik dėl to, kad jis supa pastatą. Paviljono viduje atsiveria grindys, atsižvelgiant į vietą, atskleisti krosnį, kuris yra stebėtis, bet kartu ir natūralus elementas.

Projektui pasirinktos medžiagos buvo skirtos pastatams suderinti su natūralia aplinka. Paviljonas sudarytas iš dviejų stačiakampių tūrių, iš kurių vienas pagamintas iš plieno, concete ir stiklo, o kitas - su smiltainio sluoksniu.

Pastatas orientuotas į šiaurės rytus, kad būtų galima visapusiškai pasinaudoti saule ir reaguoti į vyraujančias vėjas. Stumdomos stiklo plokštės išleidžia visą šviesą, o vasaros mėnesiais gali atverti puikią vėją.